ДАРПАЗАР Е ПЛАТФОРМА НА БЪЛГАРСКИ СОЦИАЛНИ ПРЕДПРИЯТИЯ И ПРЕДЛАГА ТЕХНИ ПРОДУКТИ И УСЛУГИ С КАУЗА

Блог

През януари празнуваме 21 именни дни
09.01.2024 г.

През януари празнуваме 21 именни дни

Валерия, Наско, Григор, Зоя, Антон… ако сме назовали името на поне един твой приятел, да знаеш, че ще има повод да черпи! Сармите от Бъдни вечер може да са свършили, но поводите за събирания тепърва предстоят. Оказва се, че Коледа и Нова година са само загрявка за това, което ни очаква през януари месец – месецът с най-много именни дни. Цели 21 на брой!

Корените на празнуването на именни дни се крият векове назад, още от времето на Средновековието. В тази далечна епоха празнуването на рожден ден било привилегия, запазена единствено за благородниците. Но обикновеното население също търсило поводи да празнува и оттам тръгнало отбелязването на Деня на светеца, чието име носят. Тази традиция се е съхранила и до днес в редица страни по света, включително  и в България.

Естествено, когато говорим за „празнуване“, няма как да пропуснем момента с поднасянето на подаръка. Независимо дали е голям или малък,  дали е луксозен или бюджетен, то той е жест на внимание към празнуващия и повод да покажем, че мислим за него. Всички сме чували „Важното е да е от сърце“, когато става въпрос за подаръците. А тези от ДарПазар са именно такива, защото всеки един от тях е не просто „продукт“, а късче лична история.

Разгледай нашите предложения за Подаръци за всеки именик и ще намериш не само оригинални идеи, но и ще станеш част от десетки истории на успех. Всеки продукт е дело на социално предприятие, което подкрепя смислена кауза. Купуваш си сладко изкушение и осигуряваш първо работно място на младеж, израстнал без родителска грижа. Купуваш красива ръчно изработена играчка и създаваш възможност за достоен труд на самотни майки. Избираш своя нов текстилен моден аксесоар и помагаш на човек с интелектуални затруднения да се труди и издржа свободно. Примерите са много. Стани част от тези истории. А сега, за твоя любим именик:

Насето е кулинарен виртуоз и му трябва нова, още по-шарена готварска престилка? Арт ателие „Творилница“ са готови с предложенията.Валерия трудно устоява на сладките изкушения? Поглези я със занаятчийски шоколад с портокалови корички от Социалната чайна.Зоя е готова за следващия си поход в планината? Зарадвай я с Мечо Канче от „Българска природа“.На Григор не му стигат 294 884 чифта дебели чорапи, които получи за Коледа? Реши проблема, като му поръчаш Drinking socks!Не се свени да купиш и на себе си – всички сме фенове на чорапите, не го крием.


Хайде, знаем, че Валерия, Наско, Григор, Зоя, Антон, а и всеки друг празнуващ имен ден през януари, ще оцени грижливо поднесен подарък с добавена стойност. Направи празника на твоя любим именик по-цветен и стани част от поне една яка инициатива, която подкрепя хора в уязвимо положение.

Пазарувай с кауза! Дари сМисъл!