6 подаръка с кауза за новата учебна година

Съб., 08/22/2020 - 20:16

"Страхотно е, че са безшумни и достатъчно големи - побират всичко и не се налага децата дълго да ровят в чантите!" - коментира учител, когато видя текстилния джоб за учебници, тетрадки или таблет, направен от Арт ателие "Творилница".

Коментарът е съвсем „в час“, защото началото на учебната година чука на вратата. Но социалните предприятия вече са готови с чудесни продукти, специално създадени за учениците - за да им е лесно, удобно и интересно ходенето на училище.

Ако зависеше от децата, лятото никога нямаше да свършва, а времето до първия учебен ден би се разтеглило като дъвка за балончета. Уви, не зависи. Но от родителите зависи да ги ентусиазират за новото начало. Затова онлайн платформата ДарПазар предлага серия подаръци с кауза за малките ученици, които да им напомнят, че приключенията не свършват на 15 септември, а тепърва започват.

Ето и част от тях:

Букви и цифри за проследяване от Неща с душа 

1

Голямата задача на всеки първокласник е да се научи да пише букви и цифри.

Комплектите на Неща с душа помагат на малките ученици да се справят с това по лесен, забавен и интересен начин. Комплектът върви с инструмент за проследяване, който пасва в ръката като молив и не надрасква плочките. А още по-хубаво е, че купувайки тези комплекти за вашето дете или за подарък ще помогнете в мисията на социалното предприятие да осигурява достоен труд на хората с увреждания и да създава достъп до качествени образователни материали.

Спортни мешки от шивашка работилница към Фондация НАРД

2

Всичко необходимо за Физическо възпитание и спорт трябва да е на едно място - поне така казват учителите. На котета, слончета, пеперуди, за спортния екип или екскурзията, тези мешки са удобни и атрактивни. Имат едно отделение, което се пристяга на презрамките, както и вътрешен джоб за други дребни неща. С покупката на тази мешка ще подкрепите шивашката работилница на НАРД да продължи да дава работа на хора от уязвими групи.

Фотосесия с кауза от ДЖАМБА

3

Една прекрасна възможност за "запечатване" на емоциите от първия учебен ден на детето, а защо не и на целия клас. Фотосесията може да бъде навън или на закрито, включва 30 кадъра и 1 декор. Фотограф е Даниел Колев (линк към сайта му). Фотосесията подкрепя изграждането на "Образователен и кариерен център за младежи с различни възможности" на Фондация Сошъл Фючър и тяхната инициатива Джамба.

Портмоне „Мече“ от социални работилници КаритАрт

4

Много симпатично и компактно детско кожено портмоне, което събира всичко необходимо: банкноти, монети, карти и други малки тайни, изработено в Социални работилници КаритАрт. Размер: 11 х 7,5 см. Изработката е ръчна, направена с много внимание и прецизност от жени бежанки и търсещи закрила и чрез продажбите те получават финансова подкрепа.

Помпон – висулка за украса от социални работилници КаритАрт 

5

Забавно допълнение към ученическата чанта е тази весела висулка, което ще я прави различна и уникална. Освен за ученика, покупката му ще донесе радост и на хората, които са я изработили - младежи с увреждания и техните родители от Център за социална рехабилитация и интеграция "Благовещение". 

Текстилен джоб за учебници и тетрадки от Арт ателие „Творилница“ 

6

Весело и "еко" предложение за организиране на ученическата чанта от Арт ателие "Творилница" - текстилни джобове, които да приберат всичко необходимо по отделните предмети. Достатъчно големи за учебник, тетрадки и пособия. Всеки е с различен десен за лесно разпознаване. Закопчават се с цип и се перат в пералня. Размери: 38 см. - дължина и 28 см. - ширина. Средствата от продажбите на джобовете подкрепят правото на труд на хората с психичноздравни трудности, които ги изработват.

Споделете брошурата с Дар Пазар подаръци за първия учебен ден, а всички предложения можете да намерите и поръчате директно от ДарПазар в категорията Продукти за училище.