7 предложения за подаръци с кауза за децата

Ср., 04/29/2020 - 17:53

                                                                        Защото Денят на детето е всеки ден!

Отдалечени от близките и приятелите си, в последните седмици преоткриваме позабравени начини да се свързваме помежду си – с повече мили жестове и думи, макар и от разстояние. Онези малки мостчета към другите, заложени в нас, откакто ние самите сме били малки.

Тази странна и различна година ни принуди да си спомним за децата в себе си далеч преди Деня на детето. Сега всеки ден е подходящо време за жестове на внимание. 

Затова днес ДарПазар те кани да избереш специални подаръци за твоите специални хора - деца, колеги, приятели, близки – за да усмихнеш и тях, и онези, които създават подаръците. Специални, защото всички те са с добавена стойност – с кауза.

Подбрали сме няколко прекрасни идеи и предложения за подаръци – за малки и големи природолюбители, за четящи хлапета и родители, за откриватели и любознатели. Всички продукти са създадени с любов и внимание от талантливи младежи, хора с увреждания, жени, търсещи закрила, бежанци и други хора от уязвими групи. 

1. Къщичка за птици за оцветяване 

0

„Къщичка за птици - дом за приятели“ я наричат създателите й от Българско дружество за защита на птиците. Това е прекрасен и полезен подарък, който развихря въображението и творчеството на децата и едновременно с това ги учи на любов към птиците и природата. Веднъж заселена, къщичката носи радост за малки и големи, а пернатите ѝ обитатели стават част от семейството.

С този подарък подкрепяш дейностите на Българско дружество за защита на птиците за опазване на дивите птици и техните местообитания. Цена: 16 лева

2. Чантичка „Лиско"

2

Симпатична и забавна чантичка с образа на лисичка, изработена от мек плат и подходяща за носене на смартфон и други любими джунджурии на децата, които често се озовават в чантите на големите. Ръчно произведена е в социалните работилници „КаритАрт“ и се предлага и в други цветове, както и с образ на крокодилче.

С този подарък подкрепяш осигуряването на доход и заетост на жени, търсещи международна закрила. Цена: 25 лева

3. Книга Семейно готвене по Монтесори

Image removed.

С тази книжка на Семеен магазин Карин Дом децата учат, готвят и се забавляват. Нейната добавена стойност е безценното време, в което цялото семейство е заедно. Авторите умело пренасят Монтесори метода в кухнята с кулинарни занимания, както и тествани рецепти за вкусотии, увлекателно учене и хубави семейни преживелици.

С този подарък подкрепяш терапевтичната работа със семействата на деца с увреждания. Цена: 25 лева

4. Магнитна азбука

Image removed.

Веселата цветна магнитна азбука на Неща с душа има 30 усмихнати личица! Всяко дете обича да научи с коя буква започва името му, коя е буквичката на мама, коя е на баба или на татко. Хладилникът е перфектната обучаваща повърхност за най-малките, а усмихнати ръчно рисувани букви ще усмихват цялото семейство!

С този подарък подкрепяш хора с увреждания да имат работа и да развиват творческия си потенциал, както и създаването на образователни материали и игри за деца. Цена: 20 лева

5. Възглавничка за път

4

Ръчно изработена в арт ателие Творилница от висококачествени материали и с пълнеж от антиалергични микроперли, тази възглавничка е идеална за всяко детско вратле. С нейна помощ пътуването става удобно и приятно. Може да бъде и в образа любимото на детето животно-възглавничка, и така ще се превърне в най-добрият му спътник по време на всички пътешествия.

С този подарък подкрепяш хора с психичноздравни трудности да имат работа. Цена: 18 лева

6. Тефтерчета за мечти „Талантливите мечета“

Image removed.

„Талантливите мечета“ на Операция "Плюшено мече" са тефтерчета, които децата да напълнят с рисунки, истории и драсканици. „Джобният“ им размер ги прави удобни за носене. А в образите на мечетата – футболист, певец, готвач, химик или художник, децата могат да открият своите мечти за бъдеща професия.

С този подарък подкрепяш талантливи младежи в трудна житейска ситуация да участ висше образование, да работят и да развиват таланта си. Цена: 5 лева

7. Книга "Пътуващи приказки"

6

„Пътуващи приказки“ е издание на Каритас-София - колекция от 15 детски приказки, събрани от цял свят и написани от деца бежанци, принудени да напуснат своите домове в търсене на по-спокоен и безопасен живот. Освен оригиналните текстове, всеки разказ е преведен на български и на английски език и е допълнен от автентична детска рисунка, вдъхновена от историята. Нестандартният формат на книгата я прави още по-интересна за малките читатели, като освен магията на детските приказки, тя предлага и интерактивна част, в която те могат сами да довършат рисунките.

С този подарък подкрепяш деца и семейства в неравностойно положение, които търсят или са получили международна закрила в България. Цена: 25,90 лева

 

Разгледай и останалите идеи за подаръци за деца на ДарПазар ТУК.

Пазарувай с кауза! Дари смисъл!