Социална Чайна

гр. Варна, улица Преслав 53
  • +359888626009
  • info@thesocialteahouse.bg
Данни за предприятието
Информация

Социалната чайна е пространство за чай, ароматно specialty coffee, събития, работилници в гр. Варна, но най-вече е първо работно място на младежи, израснали в държавни институции.

Мисията на Чайната е да предоставя възможност за развитие на младежи, които са с ограничени възможности на пазара на труда.

Дейността на Чайната подкрепя млади хора от проблемна социална и/или семейна среда, като им създава възможност за независим начин на живот и им дава инструментите да се изградят в личностен и професионален аспект.

В Социалната чайна вярваме, че всеки има право да води честен и достоен живот и липсата на родителска грижа и условия за израстване не бива да лишават когото и да било от това право.

История

Проектът за Социална чайна е създаден през 2014 г. от Мая Донева и Стояна Стоева във Варна. През 2015 г. с помощта на много доброволци и партньори, Социалната чайна отваря официално врати като алтернативно социално пространство, където младите хора с ограничен достъп до пазара на труда да получат своята първа работа.

Едно от основните предизвикателства пред екипа е устойчивото функциониране на предприятието. Благодарение на постоянните поддръжници, активните хора, които организират и идват на събития и на любителите на чайове и лимонади, Чайната успява да поддържа каузата си и заедно с това да развива културния и социалния живот във Варна.

Освен с вкусен чай и лимонади сервирани в Чаения салон, пространството разполага със зала за събития и презентации и със споделено работно място. 

От 2019 г. насам, Чайната разполага и с кухненска част, откъдето ухае на току-що изпечени гофрети с шоколад и прясно изпечени зеленчуци. Концепцията се надгради като се добави и кетъринг меню, което има за целта да обезпечи частните събития. Кухнята дава шанс на младежите да натрупат набор от умения, които биха им били от жизнена важност, когато стъпят на пазара на труда.

Условия за доставка

Доставяме до посочен от клиента адрес или офис на Спийди или Еконт.

Доставката е за сметка на получателя.

За поръчки на територията на град Варна, заповядайте да получите покупката си на място в Социалната чайна на ул. "Преслав" 53.

Видео
Продукти на предприятието
Метално канче – червено
Метално канче – червено Обем: 360мл.
12.00lv.
Метално канче – розово
Метално канче – розово Обем: 360мл
12.00lv.
Метално канче – жълто
Метално канче – жълто Обем: 360мл
12.00lv.
Метално канче – синьо
Метално канче – синьо Обем: 360мл
12.00lv.
Метално канче – зелено
метално канче – зелено Обем – 360мл
12.00lv.
Ръчно изработени шоколадови бонбони
“Кауза без щипка шоколад е изгубена кауза” Шоколадови…
10.00lv.
Чайник
Удобен метален чайник с дървена дръжка. Перфектен за…
30.00lv.
Комплект “Любов”
В комплект “Любов” ще откриете: кутия с ръчно изработени…
37.00lv.
Комплект “ЧАЕНА КОЛЕДА”
🎄В комплект ‘ЧАЕНА КОЛЕДА” ще откриете: бурканче лавандулов…
52.00lv.
Комплект “ЛАВАНДУЛОВО УХАНИЕ”
В комплект “ЛАВАНДУЛОВО УХАНИЕ” ще откриете: чай”…
32.00lv.
Комплект "КУТИЯ С КАУЗА"
В комплект “КУТИЯ С КАУЗА” ще откриете: вълшебен елексир от…
79.00lv.
Метална фласка
Цилиндрична метална фласка
12.00lv.